Relaxarea legislaţiei de pe piaţa muncii, dezvoltarea unor programe de studiu care să pună accent pe antreprenoriat sau ghidarea tinerilor către meserii pentru care angajatorii se confruntă cu deficit de candidaţi sunt doar câteva dintre posibilele soluţii de care specialiştii în resurse umane cred că ar fi nevoie pentru ca românii să îşi găsească mai uşor locuri de muncă.
Totuşi, în contextul în care majoritatea angajaţilor generaţiei tinere pun accent mai mult pe viaţa personală decât pe un salariu mare sau o poziţie de management, nu se poate spune cu certitudine ce ar trebui să facă statul pentru cei care nu îşi găsesc un job.
„Există o problemă care ţine de schimbările structurale care apar în societate. Vorbim despre o viitoare schimbare a conceptului de muncă: în 10 ani copiii de azi vor avea altă raportare la ceea ce înseamnă un job. Va mai exista oare muncă salarială? Probabil că vor prefera să muncească de acasă, pe bază de proiect sau ca freelanceri. Angajatul îşi va desena propriul loc de muncă“, a spus Brânduşa Fecioru, directorul de HR al TotalSoft, ieri la cea de-a cincea ediţie a întâlnirii ZF Corporate HR Insider.
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.09.2013