Profesii

Huawei testează noua reţea wireless 5G în cele mai mari oraşe din lume, în timp ce CEO-ul Ken Hu respinge rapoartele privind securitatea din SUA

Huawei testează noua reţea wireless 5G în cele mai...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.04.2018, 07:13 348

Directorul executiv al Huawei (HWT.UL) a declarat, luni, că efectuează studii precomerciale pentru reţeaua de wireless 5G în cele mai mari oraşe ale lumii, în timp ce respinge afirmaţiile SUA conform cărora produsele companiei reprezintă o ameninţare la adresa securităţii ţării, scrie Reuters.

CEO-ul companiei, Ken Hu a spus, în cadrul Congresului Mobil World de la Barcelona, că a salutat „dezbaterile factuale” care privesc eventualele probleme de securitate, pe care guvernele sau operatorii de reţea le pot avea în legătură cu ameninţările de securitate generate de produsele sale.

Huawei dezvoltă legături comerciale mai strânse cu operatorii de telecomunicaţii mari din Asia, America, respectiv Europa, care clasează compania într-o poziţie de lider pentru a conduce cursa globală pentru viitoarele reţele 5G, în ciuda afirmaţiilor, din partea SUA, că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii.

Compania, care generează aproximativ jumătate din veniturile sale în China, efectuează studii precomerciale pentru reţeaua de wireless 5G în cele mai mari oraşe ale lumii, inclusiv Seul, Tokyo, Londra, Milano, dar şi în Vancouver, Canada, a afirmat Ken Hu.

Întrebat despre rapoartele conform cărora guvernul American, împreună cu guvernul australian au ridicat probleme de securitate asupra rolului companiei în construirea reţelelor de comunicaţii pe teritoriul lor, Ken Hu a spus că firma este dispusă să colaboreze cu autorităţile statului pentru a reduce starea de îngrijorare.

„Suntem foarte bucuroşi să purtăm o discuţie deschisă şi transparentă cu guvernul Australian şi cu operatorii de telecomunicaţii. Rămânem foarte pozitivi şi deschişi”, a adăugat Ken Hu.

Un proiect de lege, introdus luna aceasta în Senatul SUA, ar putea împiedica Huawei să se conecteze la orice reţea guvernamentală a ţării, pentru a preveni spionajul.

CEO-ul Ken Hu a respins preocupările Washingtonului, conform cărora produsele companiei prezintă ameninţări de securitate pentru SUA, spunând că sunt „suspiciuni neîntemeiate”.

„Aceste cuvinte nu se bazează pe fapte solide şi pentru asta ne pare foarte rău”.

Huawei a semnat acorduri de încercare de teren pentru reţeaua 5G cu 45 de operatori, iar potrivit datelor Reuters, aproximativ 25 de astfel de acorduri precomerciale şi de testare de teren au fost anunţate public în ultimii ani.

De altfel, Ericsson, furnizorul de reţele mobile numărul 2, a anunţat public 38 de parteneriate cu operatori 5G, în timp ce furnizorul de servicii mobile numărul 3, Nokia, a dezvăluit studii de teren cu 31 de operatori de reţea din întreaga lume, arată datele furnizate de Reuters.

Ken Hu a spus că 2018 va fi primul an în care se va comercializa reţeaua de wireless 5G. „Am observat apariţia unei cereri mari pentru tehnologiile 5G”.

Reţeaua wireless de generaţie 4G a atins punctul maxim în 2015, potrivit analiştilor de piaţă, iar industria echipamentelor mobile se bazează pe un nou ciclu de actualizări pentru reţeaua 5G, care vor începe cu seriozitate în jurul anului 2020.

Huawei a raportat anul trecut venituri de 92 de miliarde de dolari şi vizează venituri totale de peste 102 miliarde de dolari pentru 2018, a informat presa chineză luna trecută.

Ritmul de comercializare pentru noua generaţie de reţele wireless 5G se apropie de momentul în care producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii a început dezvoltarea precomercială cu peste 30 de operatori de reţea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO