Profesii

În 5-7 ani, companiile din banking, asigurări şi telecom nu vor mai fi competitive fără soluţii de automatizare

În 5-7 ani, companiile din banking, asigurări şi...

Autor: Răzvan Botea

10.12.2018, 17:10 468

Automatizarea îşi va pune din ce în ce mai mult amprenta asupra economiei, precum şi dezvoltarea soluţiilor de inteligenţă artifi­cială şi machine learning. Chiar dacă vor dispărea unele joburi, oamenii pot fi mutaţi către activităţi dintr-o zonă mai creativă, lăsând activităţile reptitive pe seama roboţilor.

Companiile din banking, asigurări şi telecom vor fi primele care nu vor mai putea fi competitive fără implementarea de soluţii RPA (Robot Process Automation).

„Rata cea mai mare de adopţie RPA se manifestă în banking, insurance şi telecom. În general, industriile care desfăşoară procese standardizate, repetitive şi cu grad mare de stabilitate sunt ţintele implementărilor RPA. Este destul de probabil că în aceste zone, în următorii 5-7 ani, să înregistrăm o considera­bilă presiune pentru adoptarea automatizării software pe bază de roboţi. Noi considerăm că şi în oil & gas, utilities şi sectorul public companiile nu vor mai fi competitive fără soluţii RPA“, a spus pentru ZF Ovidiu Marin, RPA Program Manager, Connections România, furnizor local de servicii IT în regim outsourcing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO