Profesii

În această săptămână salariaţii se vor bucura de o nouă minivacanţă cu ocazia zilelor libere pentru Sfântul Andrei şi Ziua Naţională

În această săptămână salariaţii se vor bucura de o...

Autor: Alexandru Nanu

26.11.2018, 19:25 282

În această săptămână salarariaţii se vor bucura de weekend prelungit de 3 zile, zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt sărbători legale în care nu se lucrează, cu ocazia zilelor libere pentru Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României, potrivit Codului Muncii.

La sfârşitul lunii noiembrie, românii vor avea parte de o nouă minivacanaţă de 3 zile, ca urmare a faptului că pe data de 30 noiembrie (vineri) se sărbătoreşte Sfântul Andrei.

În cazul în care salariaţii sunt nevoiţi să lucreze în una din zilele libere, firmele sunt obigate să le compenseze, în termen de 30 de zile, ziua lucrată sau să le acorde un spor de minim 100% din salariul de bază pentru ziua lucrată.

Câte zile libere mai sunt în  2018 şi când pică:

Zilele libere care urmează în 2018 sunt:

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Naţională a României

25 decembrie - Crăciunul

26 decembrie — Crăciunul

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO