Profesii

Interdicţii pentru cadrele didactice. FNAP: Profesorii vor fi avertizaţi să nu mai facă meditaţii cu elevii de la clasă

Interdicţii pentru cadrele didactice. FNAP: Profesorii...

Autor: Nicolae Oprea

12.06.2018, 17:44 242

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP) susţine că Ministerul Educaţiei va trimite informări prin care se va solicita profesorilor să nu mai facă meditaţii cu elevii de la clasă. Reprezentanţii FNAP s-au întâlnit, marţi cu cei ai MEN.

„Am avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii ministerului Educaţiei, la sediul MEN, unde am abordat mai multe subiecte. Am discutat despre Hotărârea de Guvern 583, privind strategia naţională anticorupţie, unde se menţionează că profesorilor le este interzis să facă meditaţii cu elevii de la clasă. A rămas să trimită (ministerul) informări către inspectoratele şcolare, să le atragă atenţia tuturor şcolilor să pună în aplicare această Hotărâre de Guvern”, a declarat agenţiei de presă MEDIAFAX, Iulina Cristache, preşedintele FNAP.

Potrivit sursei citate, la discuţiile de marţi de la Ministerul Educaţiei s-a abordat şi subiectul privind Evaluarea Naţională.

„Am reiterat discuţia în ceea ce priveşte Evaluarea Naţională. Noi dorim de aproape 2 ani să existe concurs la trecerea dintre ciclul gimnazial şi liceu, astfel încât fiecare unitate de învăţământ să susţină propriul concurs, exact cum era înainte de 1990. Ni s-a spus că nu se poate, pentru că în momentul când repartizezi un număr de locuri, ai o cifră de şcolarizare, şi pe locurile acelea, mai ales la liceele bune vor fi mai mulţi candidaţi. Există posibilitatea ca cei care au note mari şi nu au fost admişi să ajungă la licee profesionale, ceea ce poate fi un adevăr”, mai susţine Iulian Cristache.

Marţi a avut loc o întâlnire de lucru a conducerii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) cu membrii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP), în vederea soluţionării unor subiecte de interes pentru beneficiarii sistemului educaţional preuniversitar.

În cadrul întrevederii, la care a participat Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Ionel-Florian Lixandru, au fost dezbătute următoarele măsuri având drept scop creşterea calităţii educaţiei din România: modalitatea de organizare a claselor, necesitatea adoptării unui Cod de etică pentru învăţământul preuniversitar, admiterea absolvenţilor ciclului gimnazial în învăţământul liceal, integrarea reală a copiilor cu CES, susţinerea profesorilor de sprijin şi a consilierilor şcolari, precum şi alte modalităţi de creare a unui mediu propice creşterii performanţei elevilor din unităţile de învăţământ de stat, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO