Profesii

Isărescu are o nouă problemă: Ion Ţiriac vrea să-l dea în judecată

 Isărescu are o nouă problemă: Ion Ţiriac vrea să-l...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

18.12.2017, 13:57 2478

Demersul celor mai influente personaje din tenisul românesc este sprijinit de Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, care a adus acuzaţii grave Băncii Naţionale a României - proprietara bazei din Cotroceni.

După ce a depus o petiţie oficială la instituţiile statului, Ion Ţiriac continuă războiul şi se va judeca cu BNR pentru arenele de tenis. Ţiriac contestă cu tărie dreptul de proprietate al BNR: "Sunt documente pe care noi le-am prezentat Judecătoriei Bucureşti, deci începem procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Cine suntem? Suntem nişte sportivi care am fost, nişte sportivi care suntem şi, dacă este nevoie, în următoarele săptămâni, pot să adun până la 200.000 de semnături ale sportivilor care vor fi", a spus omul de afaceri.

Daniel Zamfir, senator PNL, a declarat că protocolul încheiat de BNR cu Ministerul Tineretului şi Sportului în ceea ce priveşte exproprierile terenurilor pe care sunt construite arenele de tenis este ilegal, solicitându-i premierului Mihai Tudose să denunţe acest lucru: "BNR, în deplină cunoştinţă de cauză şi cu complicitatea unor instituţii, a acţional ilegal timp de 27 de ani. Ilegalităţile au început din 1991, când s-a încheiat un protocol neacoperit de lege. Am aici documentele care evidenţiază acest lucru. Asta probează reaua credinţă a celor de la BNR.

Un control făcut de Finanţe confirmă că acel Protocol a fost ilegal. Cel mai grav lucru este că premierul Tudose ştie şi îl aprobă pe Isărescu. În trecut, atât premierului Ponta cât şi lui Cioloş, Isărescu le solicitase 35 de milioane de euro şi invocă BNR un raport de evaluare pe care nu l-am văzut niciodată, deşi am solicitat să fie trimis la comisie”, a mai adăugat Zamfir în cadrul conferinţei de presă la care au participat legendele Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, dar şi Simona Halep, liderul mondial al tenisului feminin.

Cel mai probabil, BNR va ceda terenurile şi construcţiile aferente arenelor sportive din Cotroceni, dar acestea vor reintra în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului la schimb cu alte active imobiliare importante. Problema semnalată de Ţiriac şi Zamfir ar fi aceea că terenul pe care e construită arena de tenis, închisă de ISU din cauza riscului de prăbuşire, nu a aparţinut niciodată Băncii Naţionale a României, care a lăsat complexul în paragină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO