Profesii

​Iuga, PwC: Universităţile nu formează angajaţii de care avem nevoie. Am ajuns să testăm candidaţii la limba română

​Iuga, PwC: Universităţile nu formează angajaţii de care avem nevoie. Am ajuns să testăm candidaţii la limba română

Autor: Adelina Mihai

28.05.2012, 11:39 6579

La o populaţie de aproape 20 de milioane de locuitori, într-o economie care are 4,2 milioane de angajaţi, nevoia de resurse umane bine calificate a devenit una din cele mai mari preocupări ale angajatorilor, care se confruntă cu mari probleme în recrutarea tinerilor, a spus Vasile Iuga, Country Managing Partner în cadrul PwC Romania.

"Ce ne vine din universităţi nu este ceea ce ne trebuie în companie, o firmă ca a noastră îi testează, de regulă, la chestiuni de specialitate. Ei bine, noi am ajuns să îi testăm şi la limba română, pentru că ceea ce iese din învăţământ a scăzut în calitate. O parte dintre ei pleacă in strainatate, eu cand merg al Belgrad ma intalnesc în mod regulat cu 40-50 de manageri români care sunt în multinaţionale", a spus Iuga la conferinţa "CEO Survey - Perspective economice şi tendinţe pe piaţa forţei de muncă din România în 2012", organizată de ZF şi PwC.

"Sigur că producem, dar munca este impozitată - contribuţiile sociale angajator-angajat, impozitul pe venit, TVA, accizele, veţi vedea că din 100 de lei cheltuială pe angajator, mai puţin de 20% intră în buzunarul angajatului. Cheia e să creăm locuri de muncă şi să reducem presiunea socială pentru ca 4 milioane susţin 20 de milioane într-un model social nesustenabil", a precizat Vasile Iuga.

AFACERI DE LA ZERO