Profesii

Iulian Butnaru a demisionat din funcţia de director general al companiei de construcţii ACI Cluj, după doar un an de la numire

Iulian Butnaru a demisionat din funcţia de director...

Autor: Alexandra Matei

30.12.2021, 17:07 1405

Fostul director general şi-a înaintat demisia către Consiliul de Administraţie la începutul lunii noiembrie din motive de natură personală şi de sănătate.  Consiliul de Administraţie al ACI Cluj l-a numit pe inginerul Cristian Chindea director general interimar, care are o experienţă de peste 15 ani în cadrul companiei.

Iulian Butnaru, de profesie inginer, a demisionat din funcţia de director general al companiei de construcţii ACI Cluj la începutul lunii decembrie, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Acesta ocupa funcţia de director general al companiei de doar un an de zile şi avea un mandat ce ar fi fost valabil până în 2024, însă şi-a înaintat demisia către Consiliul de Administraţie al societăţii, invocând motive de natură personală şi de sănătate.

„Demisia a fost înaintată Consiliului de Administraţie al Societăţii de către Butnaru Iulian Marian, în data de 02.11.2021, prin care Directorul General aduce la cunoştinţa Societăţii că, din motive de natură personală şi de sănătate, înţelege să demisioneze începând cu data de 01.12.2021”, atestă decizia publicată în Monitorul Oficial.

Iulian Butnaru a fost numit director general în data de 9 decembrie 2020. În cei peste 30 de ani de carieră, acesta a ocupat poziţii importante de management, printre care se numără cele de manager al diferitelor proiecte ale Transgaz S.A., director în cadrul unor structuri ale Ministerului Finanţelor Publice şi director al Camerei Consultanţilor Fiscali din România.

Totodată, el a fost Secretar General MECMA (Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri), dar şi membru în Consiliile de Administraţie ale unor companii  importante din România, precum Rompetrol S.A., EON Gaz sau CFR Infrastructură.

Consiliul de Administraţie al companiei clujene de construcţii l-a numit pe Cristian Chindea director general interimar.

Astfel, decizia publicată în Monitorul Oficial arată că s-a aprobat un contract de mandat cu o durată de trei luni pentru directorul general interimar nou numit, de la data de 01.12.2021, până la data de 28.02.2021.

Cristian Chindea a absolvit, în 2006, Facultatea de construcţii civile, industriale şi agricole din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi este de profesie inginer. Are o experienţă de peste 15 ani în cadrul companiei de construcţii ACI Cluj, unde a ocupat poziţii precum project manager, director tehnic şi director general.

ACI Cluj a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 214 mil. lei, un profit net de peste 8,2 mil. lei, cu un număr mediu de 273 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Sediul central al companiei ACI şi baza de producţie (fabrica de prefabricate din beton, atelierele de confecţii metalice şi de tâmplărie, atelierul mecanic, staţiile de betoane, depozitele de agregate) se află în Cluj-Napoca.

ACI deţine la Cluj-Napoca şi o fabrică de confecţii metalice, o investiţie de 3,4 mil. euro finalizată în 2014 şi finanţată din fonduri europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO