Profesii

​Jabbar Kanani, cunoscut pentru afacerile în agrobusinessul românesc, aduce un bancher turc la conducerea Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a grupului Agricover

Serhan Hacisuleyman, bancher turc

Serhan Hacisuleyman, bancher turc

Autor: Florentina Niţu

30.06.2022, 17:17 1110

Serhan Hacisuleyman, un bancher turc cu 23 de ani de experienţă în mai multe domenii de afaceri, precum retail, IMM, agricultură şi comerţ, va fi numit director general al Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a grupului Agricover, controlat majoritar de omul de afaceri Jabbar Kanani. El îl înlocuieşte pe Robert Rekkers, care devine preşedintele Consiliului de Administraţie al Agricover Credit IFN.  

„Sunt bucuros să mă alătur Agricover Credit IFN, companie etalon în finanţarea pentru agricultură, din poziţia de director general. Am fost foarte plăcut impresionat de modelul de business unic al Agricover şi sunt hotărât să contribui la dezvoltarea pe mai departe a acestui business valoros în finanţarea agriculturii”, a spus Serhan Hacisuleyman.

Cele mai recente poziţii ocupate de executiv au fost cele de vicepreşedinte executiv pentru Servicii Bancare Agricole în cadrul DenizBank (ENBD) şi vicepreşedinte executiv în cadrul Deniz Leasing. Hacisuleyman are un MBA de la Universitatea Sabanci (Istanbul).

„În urmă cu 15 ani am luat decizia de a face finanţarea simplă şi accesibilă tuturor fermierilor români, convins fiind că succesul agriculturii româneşti este strâns legat de investiţii, tehnologizare şi dezvoltare sustenabilă. În această perioadă, fermierii români au demonstrat capacitatea de a reduce rapid decalajul de productivitate faţă de cei mai performanţi fermieri din Uniunea Europeană şi cred că şi noi, Agricover, am avut o contribuţie importantă la acest salt major prin modelul de business inovator pe care l-am dezvoltat tocmai pentru a răspunde nevoilor reale ale fermierilor”, a spus Jabbar Kanani, preşedintele Consiliului de Administraţie al Agricover Holding.

Kanani a menţionat că se bazează mai departe pe Rekkers pentru a construi strategii de succes. De asemenea, a afirmat că are încredere că expertiza internaţională a lui Hacisuleyman îi va ajuta să continue să crească şi să ofere finanţare specializată unui număr cât mai mare de fermieri, în special mici şi mijlocii.

„În 2012 am acceptat cu plăcere provocarea de a veni la Agricover, iar  în aceşti ani am reuşit să construim un business foarte puternic. Cu o valoare totală a finanţărilor de peste 2,6 miliarde de lei, Agricover Credit IFN este astăzi unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai agriculturii şi un partener de încredere pentru peste 4.500 de fermieri. Această reuşită nu ar fi fost posibilă fără oamenii din echipă. (...) Sunt onorat să continui din noua poziţie de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru a contribui la dezvoltarea strategiei care să asigure continuarea creşterii sănătoase”, a declarant Robert Rekkers, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Agricover Credit IFN.

Agricover este liderul pieţei de agribusiness din România. Grupul Agricover derulează afaceri în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei şi deserveşte un portofoliu total de 9.000 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional. La sfârşitul anului 2021, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding îşi desfăşurau activitatea 470 de angajaţi.

Agricover Holding administrează Agricover Distribution - specializată în distribuţia de inputuri agricole, Agricover Credit IFN - instituţie financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor - şi Agricover Technology.

Agricover Credit IFN a inregistrat împrumuturi şi avansuri în sold la 31 decembrie 2021 de 2,02 miliarde RON, cu 18% mai mare faţă de sfârşitul anului precedent. Profitul înainte de impozitare a înregistrat o creştere accelerată de 35% determinată de gestionarea riguroasă a costului riscului şi de creşterea venitului net din comisioane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO