Profesii

Kiabi a început recrutările pentru un magazin în Sibiu

Autor: Cristina Stoian

09.11.2010, 23:10 264

Retailerul francez de îmbrăcăminte Kiabi, care practică politicăde discount, caută manager de raion pentru al şaselea magazin careva fi deschis în Sibiu, potrivit site-urilor de recrutarelocale.

Aceasta este a doua unitate deschisă în afara Capitalei, dupăConstanţa, în condiţiile în care în primele opt luni de la intrareape piaţa din România Kiabi a deschis magazine în centrelecomerciale bucureştene, din Berceni, Militari, Titan şi în galeriaCarrefour Orhideea.

Investiţia medie într-un magazin de peste 1.500 de metri pătraţieste de 500.000 de euro, dar poate ajunge şi la 700.000 de euro,potrivit estimărilor ZF. Compania nu a dorit să ofere nicioinformaţie legată de noua deschidere.

Brandul Kiabi este deţinut de familia franceză Mulliez, carecontrolează şi hipermarketurile Auchan şi reţeaua de magazine cuarticole sportive Decathlon şi care pregăteşte intrarea la nivellocal a reţelei de bricolaj Leroy Merlin. Concurent cu Takko,C&A sau Kenvelo, Kiabi a raportat pentru 2009, primul an încare a intrat la nivel local, o cifră de afaceri de 1,7 mil. euro,în condiţiile în care a avut activitate mai puţin de şase luni.Retailerul intenţionează să deschidă 15 magazine în următorii patruani pe piaţa românească, potrivit afirmaţiilor anterioare aleconducerii companiei.

La nivel internaţional, Kiabi deţine peste 380 de magazineproprii şi în franciză, cu o suprafaţă medie de 1.300 mp, prinintermediul cărora a rulat anul trecut afaceri de un miliard deeuro. Echipa Kiabi este formată din 8.500 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO