Profesii

KPMG: Directorii companiilor cred că o cultură a „eşecului rapid“ este necesară în piaţa curentă, astfel încât lecţiile din eşecuri să fie învăţate repede

KPMG: Directorii companiilor cred că o cultură a...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2019, 14:09 671

Două treimi dintre directorii executivi consideră că agilitatea este noua monedă în business şi riscă să devină irelevanţi dacă nu se adaptează, arată studiul KPMG CEO Outlook efectuat pe 1.300 de respondenţi, inclusiv din România.

A 5-a ediţie a studiului KPMG Global CEO Outlook relevă că mai mult de jumătate dintre directorii executivi (CEO) intervievaţi sunt încrezători în succes, dar sunt realişti, 53% estimând o creştere moderată de 2% pentru următorii trei ani (în scădere de la 55% in 2018).

Similar cu ediţia precedentă, liderii in afaceri menţin estimarea pozitivă pentru creşterea economiei globale în următorii trei ani, deşi numărul acestora a scăzut de la 67% la 62% în ultimele 12 luni. Încrederea în viitor este întărită şi de politicile de angajare, 36% dintre CEO estimând că vor creşte numărul angajaţilor cu peste 6% in următorii trei ani.

“Liderii în afaceri se confruntă cu o eră a schimbării şi incertitudinii economice fără precedent. Navigând în ape tulburi, directorii executivi creează agilitatea organizaţională necesară astfel încât companiile să devină mai puternice pentru viitor. În faţa mediului de afaceri impredictibil, modele de afaceri tradiţionale ale organizaţiilor trebuie regândite şi adaptate noilor provocări de creştere” spune Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner, KPMG în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO