Profesii

La Timişoara a fost creat primul hub educaţional unde studenţii lucrează în proiecte împreună cu profesorii şi cu angajatorii din mediul privat

Ovidiu Megan, decanul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor a Univ. de Vest

Trebuie să creăm posibilitatea studenţilor să petreacă mai mult timp la şcoală şi le-am alocat un spaţiu în care pot să lucreze. Deşi nu este foarte generos spaţiul, este un început unde se pot dezvolta idei.

Ovidiu Megan, decanul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor a Univ. de Vest Trebuie să creăm posibilitatea studenţilor să petreacă mai mult timp la şcoală şi le-am alocat un spaţiu în care pot să lucreze. Deşi nu este foarte generos spaţiul, este un început unde se pot dezvolta idei.

Autor: Adelina Mihai

29.05.2015, 08:30 1379

Un grup de studenţi din Timişoara care au interacţionat cu programe educaţionale din străinătate au preluat modelul întâlnit în Occident şi au creat un hub care să aducă la aceeaşi masă profesori, studenţi şi reprezentanţi din companiile private în cadrul unor proiecte educaţionale.

Întâlnirile au  loc într-un spaţiu spe­cial amenajat în cadrul Fa­cultăţii de Economie şi de Admi­nistrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, desfăşurat pe o suprafaţă de 170 de metri pătraţi.

„Hub-ul a fost creat după o iniţiativă a unor studenţi care fie au fost cu burse Erasmus în străinătate, fie au participat la şcoli de vară sau în diferite competiţii internaţionale şi au interac­ţionat cu astfel de modele de cola­borare. Am văzut modul de abordare al străinilor şi că într-o astfel de colaborare dintre studenţi, profesori şi angajatori  toată lumea are de câştigat şi, pentru că la noi nu exista acest model, ne-am gândit că trebuie să îl creăm“, a spus Remus Radvan, student în anul I de masteratul de sisteme informaţionale pentru afaceri din cadrul FEAA şi unul dintre fondatorii Creative Minds Hub.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO