Laura Codruţa Kovesi s-ar putea întoarce la Parchetul General

9 iul 2018 Autori: Mihaela Gidei , Mediafax

Laura Codruţa Kovesi s-ar putea întoarce la Parchetul General, să lucreze în subordinea procurorului Augustin Lazăr, după ce aceasta a fost revocată din funcţia de conducere de la DNA. CSM urmează să discute miercuri cererea fostei şefe a DNA de continuare a activităţii. 

Fostul procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-ar putea întoarce la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), în subordinea lui Augustin Lazăr. Potrivit legii, Laura Codruţa Kovesi ar trebui să se întoarcă în instituţia de unde a plecat.

Secţia pentru procurori a CSM va discuta miercuri cererea de continuare a activităţii formulată de Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Secţia pentru procurori a CSM, se arată în agenda publicată pe site-ul Ministerului. De asemenea, potrivit unor surse, la Secţie va participa şi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

 
Cuvinte cheie:
LAURA CODRUŢA KOVESI
, PARCHET GENERAL
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide