Profesii

Legea prin care se majorează cu până la 15% salariile mai multor categorii profesionale, promulgată

Legea prin care se majorează cu până la 15% salariile...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

28.03.2018, 14:53 4006

Camera Deputaţilor a adoptat, în 7 martie, OUG 91/2017 care majorează cu până la 15% salariile mai multor categorii profesionale, stabileşte plata orelor suplimentare ale poliţiştilor cu 75% din solda lor de bază, plafondându-le la 3% şi dublează salariile personalului Institutului Elie Wiesel.

OUG 91/2017 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu 175 de voturi "pentru", 83 "împotrivă" şi 14 abţineri, în Camera Deputaţilor, for decizional.

Prin OUG 91/2017, deputaţii au stabilit ca orele suplimentare pe care le fac poliţiştii să fie plătite cu 75% din solda lor de bază, în condiţiile în care se încadrează în limita de 3%.

Majorări salariale vor primi şi directori din deconcentrate, personalul din Consiliul Concurenţei, angajaţii Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, a precizat Solomon.

Deputaţii au majorat şi salariile din sănătate.

„Salariile nu au cum să fie mai mici. Să fie clar. Veniturile nici ele nu pot să fie mai mici pentru că vorbim despre sporuri de 100% astăzi pe un salariu de 6000 de lei şi vom vorbi de un spor de 30% pe un salariu de 16.000 de lei. Eu cred că venitul celor din sănătate va fi mai mare (după ce trece această lege-n.r.). (...) evident că vor fi cuantumuri de sporuri mai mici, dar raportate la o bază mai mare”, a spus preşedintele comisiei de muncă, deputatul PSD, Adrian Solomon.

Totodată, vor fi majorate cu 100% salariile cercetătorilor de la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO