Profesii

Liviu Dragnea, despre noile prevederi ale Codului penal: A lăsa mii de oameni nevinovaţi să tremure până află sentinţa nu poate fi acceptat

Liviu Dragnea, despre noile prevederi ale Codului penal:...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

04.07.2018, 16:18 109

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că noile prevederi ale Codului penal sunt dedicate justiţiabililor şi că a lăsa ”mii de oameni nevinovaţi care tremură în faţa instanţei până aud sentinţa nu poate fi acceptat”.

”Este un cod penal dedicat justiţiabililor din România şi m-am săturat de petardele aruncate în spaţiul public. Decizia luată acum un an şi jumătate de Iohannis şi de un grup de oameni cu puteri oculte a fost ca eu să fiu anihilat. Că acum e vorba de abuzul în serviciu... Mâine pot să facă 2000 de dosare. Când şi-au pus o ţintă nu ezită, pentru că destinul joacă pierderea unei puteri inimaginabile pe care au avut-o şi încă o mai au, o utere ocultă, nelegitimă. Dar pentru a lăsa ca mii de oameni din România nevinovaţi să tremure în faţa instanţei, până aud sentinţa şi să nu ştie dacă rămân în libertate aşa ceva nu poate fi acceptat”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat de un jurnalist dacă a schimbat Codul penal deoarece nu a fost achitat în dosarul DGASPC Teleorman, el i-a cerut ziaristului să demonstreze aceste afirmaţii.

”M-am săturat, şi eu vă cer să mergeţi la Parchetul General şi să spuneţi de unde aveţi aceste informaţii. Dacă dvs ştiţi oamenii cu care se poate negocia, atunci înseamnă că se poate negocia. Eu vă cer public să faceţi o plângere penală la Parchetul General. Dacă nu ştiţi cum s-o faceţi, vă spune domnul Orban”, a continuat liderul PSD.

Dragnea a mai afirmat că va răspunde criticilor venite din partea parlamentarilor Opoziţiei după ce le va ”citi cu atenţie”.

”Când Parlmanetul sau cineva a făcut vreo presiune să nu adopte o decizie, într-un fel sau altul. Dacă se adoptă înainte, era tot pentru mine, dacă se adoptă după, e tot pentru mine. El a fost iniţiat de foarte mult timp. A parcurs etapele legile justiţiei, s-a anunţat că apoi încep dezbaterile pe Codul penal şi apoi s-a ajuns la adoptare. Faceţi o teză de drept în ceea că mă priveşte, că văd că aveţi această obsesie. Eu mi-am asumat şi în campanie acest lucru. V-o spun pe româneşte, ca la noi în Teleorman, vreau să duc această luptă până când orice cetăţean poate avea încredere în justiţei. Nu cred că o să scap, dar vreau, împreună cu colegii mei să ştiu că lăsăm o ţară mai bună şi din punct de vedere al libertăţilor şi drepturilor fundamentale şi din punct de vedere economic”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO