Profesii

Liviu Dragnea spune că revocarea lui Kovesi nu e o victorie pentru nimeni: „Bucurie va fi când ţara se va elibera"

Liviu Dragnea spune că revocarea lui Kovesi nu e o...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

09.07.2018, 16:57 134

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi nu este o victorie pentru nimeni, fiind o măsură mică din ceea ce trebuie să se întâmple în perioada următoare.

"Nu e o victorie pentru nimeni revocarea. Este o măsură mică ce trebuie să se întâmple în perioada următoare. Faptul că noi convieţuim cu un sistem ocult, ce bucurie să fie? Bucurie va fi când ţara se va elibera", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a vorbit şi despre noua numire la DNA, atribut ce revine în sarcina ministrului Justiţiei.

"Atributul propunerii cred că va trebui să declanşeze procedurile. Adică nu ştiu ce să aştepte. Din păcate, aici discutăm de o caracatiţă mult mai mare. Eu doar îmi exprim speranţa, şi foarte mulţi români, ca la un moment dat să ajungem în România, ca o parte dintre procurori să acţioneze cu bună credinţă, pentru aflarea adevărului şi respectarea legii şi să înţeleaga independenţa pe care nimeni nu le-a ştirbit-o. Independenţa lor a fost ştirbită chiar de anumite gesturi, presiuni şi să aibă obiective esenţiale aflarea adevărului şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, nu să acţioneze pe considerente politice (...). Teroarea, nesiguranţa, vorbiţi cu avocaţi şi spun că se deprofesionalizează marea majoritate. Au sentimetul că nu contează argumentele lor, trimiterea la procedure şi justiţiabilul e tot itmpul în nesiguranţă. Doar dacă se schimbă abordarea, vor intra în vigoare noile legi", a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO