Profesii

Liviu Dragnea: Viorel Ştefan a fost mai moale decât trebuie. Cred că joi intră bugetul în Guvern

Liviu Dragnea: Viorel Ştefan a fost mai moale decât...

Autor: Liviu Dadacus

24.01.2017, 18:19 85

El a subliniat că, după discuţiile de marţi, care vor continua, toate instituţiile au bugete de funcţionare mai mici decât anul trecut, cu patru excepţii: Înalta Curte, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii şi Autoritatea Electorală Permanentă. În cazul primelor trei este vorba de drepturi salariale câştigate, a subliniat liderul PSD. În cazul AEP bugetul rămâne la acelaşi nivel ca anul trecut.

''O parte dintre instituţii aveau bugete mai mari decât este strict necesar în acest an. Şi la SRI este mai mic pentru că se poate funcţiona'', a menţionat el.

În acest context Dragnea a afirmat că Viorel Ştefan, a fost ''mai moale'' decât ar trebui să fie un ministru de Finanţe în faţa solicitărilor cu care s-a confruntat, fiind primul buget pe care îl realizează. El a spus că nu se pune problema remanierii acestuia întrucât ''este de bună-credinţă'' şi un ''bun profesionist'', iar după discuţiile de marţi ''a înţeles foarte bine'' că rolul său este ''să finanţeze priorităţile Guvernului''.

Dragnea a mai spus că o parte dintre miniştri ''n-au fost foarte atenţi'' şi ''n-au înţeles că programul de guvernare este prioritar'', venind cu ''alte priorităţi la finanţare''.

El a susţinut că a fost rugat de premierul Sorin Grindeanu să participe la şedinţa de la sediul PSD cu miniştrii, fiind prezent şi Călin Popescu Tăriceanu.

''E bine să nu fie amendamente (în Parlament, n.r.)'', a subliniat social-democratul, adăugând că a cerut ca pentru Apărare să se asigure 2% din credite bugetare.

''Nu ştiu dacă trece mâine bugetul, cred că joi'', a anunţat Dragnea.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost criticat marţi de către premierul Sorin Grideanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru modul în care a gestionat elaborarea proiectului de buget pe anul 2017, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO