Profesii

Managerii estimează creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ şi servicii

Managerii estimează creşterea activităţii în...

Autor: Emil Popescu

28.04.2015, 10:35 83

Managerii companiilor estimează pentru perioada aprilie - iunie creşterea activităţii în toate sectoarele economice - industria prelucrătoare, construcţii, comerţ şi servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din aprilie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +16%).

"În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru fabricarea băuturilor se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +52%), în timp ce activitatea de fabricare a produselor de cocserie şi a prosuselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului va avea tendinţă de scădere (sold conjunctural -19%). Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare", se arată într-un comunicat al INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO