Profesii

Marea Britanie are un nou ministru de Finanţe. Premierul britanic Liz Truss l-a numit la şefia Ministerului de Finanţe pe Jeremy Hunt

Marea Britanie are un nou ministru de Finanţe. Premierul...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

14.10.2022, 16:34 121

Premierul britanic Liz Truss l-a numit în funcţia de ministru de Finanţe pe Jeremy Hunt după ce i-a cerut demisia lui Kwasi Kwarteng, pe fondul criticilor la adresa politicilor noului Guvern de la Londra.

Jeremy Hunt, care în trecut a ocupat funcţiile de ministru de Externe, ministru al Culturii şi Sănătăţii, l-a susţinut pe fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak pentru postul de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru.

Downing Street a confirmat că Jeremy Hunt a fost numit în postul de ministru de Finanţe în locul lui Kwasi Kwarteng, iar Edward Argar îl va înlocui pe Chris Philp în funcţia de secretar al Trezoreriei, a doua poziţie ca importanţă în cadrul Ministerului de Finanţe de la Londra.

Decizia premierului Liz Truss de a-l demite pe Kwasi Kwarteng este considerată un efort de a-şi salva funcţia. "Mi-aţi cerut să mă retrag din funcţia de ministru de Finanţe, am acceptat. Atunci când mi-aţi cerut să accept funcţia, am acceptat ştiind în totalitate că situaţia cu care ne confruntam era extrem de dificilă", a afirmat Kwasi Kwarteng.

Surse citate de publicaţia The Times afirmă că, pe fondul nemulţumirilor privind situaţia economică, mulţi parlamentari din cadrul Partidului Conservator ar fi intenţionat să o înlocuiască pe Liz Truss cu Rishi Sunak şi Penny Mordaunt, într-un sistem de rotaţie în funcţia de prim-ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO