Profesii

Marian Ciubotaru şi Doru Păducel, fondatorii HubPhoto: Oamenii vor regăsi la noi un loc unde pot testa echipamente de ultimă generaţie, şi unde vor avea acces la săli de întâlnire cu clienţii, sevicii de secretariat şi studiouri dotate cu staţie grafică, monitoare dedicate editării foto-video şi tablete grafice performante

Marian Ciubotaru şi Doru Păducel, fondatorii HubPhoto:...

Autor: Alex Ciutacu

06.08.2017, 19:30 342

Există hub-uri pentru orice domeniu, pentru contabili, pentru jurişiti, iar noi ne-am dat seama că există o cerere destul de mare pentru un hub în domeniul fotografiei. Sunt 10 birouri, dotate cu echipament, iar cel ce închiriază un birou beneficiază şi de un spaţiu în studio, de un loc de întâlnire cu clienţii şi de spaţiu potrivit pentru workshop-uri, prezentări şi alte tipuri de evenimente, au explicat Marian Ciubotaru şi Doru Păducel, fondatori HubPhoto, în cadrul emisiunii de business, ZF Live.

„Până acum noi am investit în echipamente aproape 40.000 de euro. Avem aparatură de testat şi sunt deja producători alături de noi care cred în acest concept. Există aparatură standard oferită celor care închiriază un birou, vorbim de o staţie grafică, un monitor dedicat editării foto-video şi de o tabletă grafică”

Invitaţii au spus că, în acest moment, se pot închiria birouri în cadrul HubPhoto, cu 200 de euro dacă un client optează pentru varianta de o singură lună, dar preţurile pot ajunge şi până la 120 de euro pe lună în cadrul contractelor cu durata de un an.

„Vei avea acces la spaţiu de întâlniri cu clienţii, servicii de secretariat şi vom aduce oameni specialişti în zona de căutări online. Deja am semnat un parteneriat. Au crezut în noi cei de la Wacom şi cei de la Olympus. Ne-au ajutat să oferim posibilitatea de a testa mai mult decât într-un magazin. Dacă vrea cineva să vină să testeze unul dintre modelele Olympus, pe care le avem în gestiune, poate beneficia de studio”, spune Marian Ciubotaru.

Fondatorii susţin că, la înveput, ţinta lor nu este una financiară ci una calitativă, punând accent pe aportul adus comunităţii de fotografie.

„În primul an de activitate nu ne-am pus obiective financiare ci am vrut să punem preţ, mai mult, pe calitate. Facilităţile pe care le oferim în hub sunt de nivel premium. Nu avem o nişă foarte clară cum ar fi fotografia de nuntă. Dorim să explorăm cât mai mult şi să ne stabilim cu membri clari ai comunităţii şi membri rezidenţi. Vom primi pe oricine exprimă dorinţa sau are pasiunea. Îmi place să spun că diferenţa dintre noi şi un magazin este că, la noi, finalitatea testării unui produs nu este achiziţia”

Doru Păducel a menţionat că şi-ar dori să intermedieze şi oferte de joburi în domeniu, cu ajutorul HubPhoto: „Am dori să putem oferi inclusiv joburi. Proprietarul de la care am închiriat spaţiul ne-a spus că el este CEO la un mare grup şi că ei fac construcţii de mare amploare şi că ar avea nevoie de imagini cu drona într-o anumită zonă. Astfel apar oportunităţi de joburi pentru membri hub-ului nostru”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO