Profesii

Martin Slabbert, sud-africanul care a investit 1,5 mld. euro în imobiliarele din România, a plecat de la conducerea NEPI

Fotograf: Mihai Dăscălescu

Fotograf: Mihai Dăscălescu

Autor: Roxana Pricop

10.08.2015, 00:07 5226

Martin Slabbert, 44 de ani, sud-africanul care în urmă cu opt ani a fondat la Bucureşti fondul de investiţii NEPI, cel mai mare jucător din piaţa imobiliară locală, şi-a dat demisia din funcţia de CEO al NEPI. El pune astfel capăt unui mandat în care a urcat activele fondului până aproape de pragul de 1,5 miliarde de euro, mare parte din bani fiind plasaţi în România.

Alături de Slabbert a demisionat şi Victor Semionov din funcţia de chief operating officer, potrivit unui anunţ emis de fond pe bursă vineri, 7 august. Semionov este partenerul alături de care Slabbert a fondat fondul de investiţii în anul 2007. Fondul este listat la bursele de la Londra, Johannesburg şi la Bucureşti. NEPI are o capitalizare bursieră de 14,4 miliarde de lei (3,2 mld. euro) pe bursa de la Bucureşti. Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall şi Promenada din Capitală, proiecte precum Vulcan Value Center, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City. Alexandru Morar, în prezent director executiv, a fost numit în funcţia CEO, potrivit anunţului făcut de fond pe bursă.

Martin Slabbert a încasat anul trecut un onorariu de 267.000 de euro (22.000 de euro/lună) în calitate de CEO al NEPI, iar Victor Semionov - 134.000 de euro (11.000 de euro/lună), potrivit raportului anual. Martin Slabbert nu a putut fi contactat ieri de ZF pentru comentarii. Victor Semionov a răspuns solicitării ZF. „Am demisionat alături de Martin Slabbert pentru a ne consacra unui alt business. La NEPI am format o echipă de 200 de oameni, iar compania nu a fost niciodată într-o poziţie aşa de bună. Acum dacă NEPI publică un anunţ la ora 9 dimineaţa, până la ora 12 poate ridica câteva sute de milioane de euro de pe bursa de la Londra”, a spus Semionov.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO