Profesii

MedLife nu va reduce salariile nete pentru angajaţi după Revoluţia Fiscală, şi trage un semnal de alarmă: Sperăm ca şi Guvernul să-ţi schimbe radical retorica faţă de partenerii cruciali pentru economie

MedLife nu va reduce salariile nete pentru angajaţi...

Autor: Ştefan Stan

15.11.2017, 15:24 1722

MedLife, cel mai mare angajator din sectorul medical privat, anunţă că nu va reduce salariile ca urmare a transferului contribuţiilor sociale.

“În acest moment nu au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare şi nu putem avea o imagine completă asupra impactului veniturilor angajaţilor MedLife. Dacă se menţin normele de aplicare în forma în care au fost discutate, din simulările noastre şi ale firmelor de consultanţă financiară cu care lucrăm nu vor exista scăderi salariale. Prin urmare anunţăm că vom lua măsurile necesare pentru a menţine salariile angajaţilor noştri cel puţin la nivelul actual”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife.  

MedLife are în acest moment cca 5.800 de angajaţi şi colabatori, iar dacă toate condiţiile vor fi îndeplinite şi Consiliul Concurenţei va autoriza tranzacţia Polisano, compania va ajunge la un total de 6.300 de angajaţi şi colaboratori.

“În calitate de cel mai mare angajator din sectorul medical privat, credem că este important să transmitem un mesaj de susţinere şi motivare al angajaţilor: suntem responsabili de locurile de muncă a cca 5800 de români, 35% dintre aceştia fiind exclusiv medici; vrem să le dăm acestora predictibilitate şi sigurantă, mulţi dintre ei au chetuieli şi credite angajate şi credem că au nevoie de susţinerea noastră fermă”, a mai spus Mihai Marcu.

“Totodată, în calitate de companie românească, fondată de antreprenori români, dorim să atragem atenţia că implementarea unor măsuri fiscale, de o asemenea amploare şi într-un timp atât de scurt, nu este benefică pentru climatul de business. Sperăm ca şi Guvernul să-ţi schimbe radical retorica faţă de partenerii cruciali pentru economie, precum investitori străini, companiile multinaţionale şi instituţiile bancare, dar şi pentru companiile româneşti. Credem că este imperios necesar ca si Guvernul să îşi asume ca după aplicarea acestor măsuri nu vor mai exista modificări la Codul Fiscal până la finele mandatului curent”, a încheiat Mihai Marcu.

Guvernul a adoptat, miercuri, 8 noiembrie, o odonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal, una dintre prevederi fiind legată de transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO