Profesii

Michelin şi Tenaris ajută Ministerul Educaţiei să îşi adapteze programa pentru formarea de „meseriaşi“

Michelin şi Tenaris ajută Ministerul Educaţiei să...

Autor: Adelina Mihai

18.12.2014, 07:00 538
Producătorul de ţevi Tena­risSilco­tub şi producătorul de anvelope Michelin, companii care au împreună peste 4.500 de angajaţi, au făcut un parteneriat cu Centrul Naţional de Dez­voltare a Învăţământului Profe­sional şi Tehnic (CNDIPT) pentru ca programa şcolară din liceele tehnice şi din şcolile profesionale să răspundă cerinţelor de pe piaţa muncii.
 
CNDIPT este instituţia aflată în subordinea Ministerului Educaţiei care contribuie la elaborarea politicilor şi strategiilor educaţionale, dezvoltărilor me­todologice spe­cifice procesului şi siste­mului de învă­ţă­mânt profesional şi tehnic, precum şi la elaborarea unor acte nor­mative în do­meniul educaţiei şi al formării profesionale.
 
Astfel, sub coor­do­narea CNDIPT, profesori din toată ţara s-au întâlnit la Zalău cu repre­zen­tanţii Tena­risSilcotub (o companie cu afa­ceri de aproape 1,6 mld. lei pe plan local în 2013) şi cu cei ai Michelin (cu afaceri de 2,1 mld. lei), dar şi cu alţi specialişti din companiile din regiune, pentru a analiza cerinţele actuale şi viitoare de pe piaţa muncii şi pentru a actualiza programa şcolară în domenii precum mecanică, electrică şi electronică,  automatizări. Discuţiile au avut în vedere mai ales adaptarea programei pentru calificările tehnician prelucrări pe maşini cu comandă numerică, tehnician prelucrări la cald, tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii, tehnician mecatronist, operator pe maşini cu comandă numerică şi sculer matriţer. Noile standarde de pregătire profesională urmează să fie aprobate printr-un ordin al ministrului edu­caţiei, care să poată fi aplicat începând cu anul şcolar 2015/2016 pentru elevii care intră în primul an de liceu/învăţământ pro­fesional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO