Profesii

Micii antreprenori care au luat fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii se trezesc cu conturile blocate

Micii antreprenori care au luat fonduri europene pentru...

Autor: Corina Mirea

07.04.2016, 00:05 1686
Aproape 200 de firme mici şi mijlocii care s-au dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene riscă să intre în faliment pentru că sunt forţate să dea înapoi banii primiţi.
 
O parte din aceste firme au conturile blocate deja, spune Cristian Pârvan, secretarul ge­neral al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Ro­mânia şi preşe­dinte al Patro­natului Serviciilor Private din Ro­mânia (PSPR).
 
„Este absurd să ceri banii înapoi unui antre­prenor care, până la urmă, a pus, în unele cazuri, 50% din bani pentru a-şi dezvolta afa­cerea, spre exem­plu. Unora deja li s-au blocat con­turile şi riscă să intre în fali­ment. Am făcut nenu­mărate solicitări la toate instituţiile abilitate, toţi cei din ad­ministraţie cunosc această pro­blemă şi cu toate că s-a promis o rezolvare încă nu s-a întâmplat nimic concret. De ce nu se folosesc ajutoarele de stat pentru a deconta banii care ar trebui să fie daţi înapoi?“, precizează Cristian Pârvan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO