Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de consultanţă fiscală şi juridică al PwC România: Un semn de întrebare în privinţa transferării plăţii contribuţiilor sociale în totalitate către angajat este legat de obligarea firmelor private să majoreze salariile brute

12 sep 2016 Autori: Adelina Mihai , Claudia Medrega

O altă temă de discuţie este legată de modul de evaluare a activelor, dacă se va introduce declaraţia de patrimoniu.

O parte din propunerile de modificare a Codului fiscal, un proiect aflat în prezent în discuţii la Mi­nisterul de Finanţe, sunt încă neclare, admite Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de consultanţă fiscală şi juridică al firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

Una dintre modificările aduse de proiect este legată de sistemul de con­tri­buţii sociale, care prevede ca toate con­tri­buţiile de asigurări sociale şi de sănă­tate pentru condiţii normale de lucru ar urma să cadă exclusiv în sarcina anga­ja­tului, iar angajatorii să fie determinaţi să majoreze salariile brute ale angajaţilor cu 21% pentru salariile mai mici de 5 salarii medii brute pe economie sau cu suma fixă de 2.815 lei pentru salariile mai mari de acest prag. Impactul financiar pentru angajaţi ar fi neutru, iar pentru an­ga­jatori uşor pozitiv, având în vedere scă­derea cotelor de contribuţii, con­tra­ba­lansate în mare măsură însă de creş­terea costurilor salariale, spune Mihaela Mitroi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2016

 
Cuvinte cheie:
salarii
, consultanta
, contributii sociale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide