Profesii

Mihai Toader Pasti, Manager Proiect EFdeN: Există şi o Românie care nu e pe Facebook, care nu e în bula noastră

Mihai Toader Pasti, Manager Proiect EFdeN: Există şi o...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2017, 13:49 166

De ce e nevoie? De mai multă încredere şi mai mulţi oameni de calitate să ajungă la conducere. Nu contează cum au fost alte generaţii, este o aptitudine care se învaţă şi oamenii trebuie învăţaţi din şcoală să fie ambiţioşi şi să aibă încredere. Trebuie să renunţăm la sentimentul de inferioritate, a spus Mihai Toader Pasti, Manager Proiect EFdeN, în cadrul conferinţei EY 25 de intrebări pentru viitorul României.

"Tindem să fim optimişti în mod greşit. Ciclic facem aceleaşi greşeli. Va fi o criză a sustenabilităţii şi ne va lovi la fel, ca şi criza financiară care ne-a lovit în trecut."

Nu vedem problemele care se întâmplă încet şi nu sunt evidente, cele legate de mediu, aspecte sociale, egalitatea de sexe. Nici nu avem răbdare să le rezolvăm, iar delegarea de responsabilitate e cel mai ”bun” lucru inventat. Nu avem răbdare să rezolvăm probleme pe termen lung. De aceea eu nu sunt aşa optimist.

Există şi o Românie care nu e pe Facebook, care nu e în bula noastră şi unde oamenii încă trăiesc cu 40 de dolari pe lună, care era media în 1992. E nevoie de mai mult echilibru şi acest lucru vine tot din educaţie.

Cetăţean european sau român: cetăţean al lumii. Cred că în 100 de ani nici nu va mai conta de unde eşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO