Profesii

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, despre revocarea lui Kovesi: Sunt surprins că nu am văzut anunţul şefului statului

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, despre revocarea lui...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

09.07.2018, 19:16 91

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus luni că este surprins pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut anunţul privind semnarea decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, ci a fost prezentată doar „varianta purtătorului de cuvânt” al şefului statului. 

„O decizie luată cu o întârziere de 30 de zile, cel puţin, o decizie care trebuia luată. Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi trebuie puse în aplicare de îndată. Din păcate, lucrurile acestea nu s-au întâmplat şi nu putem fi decât revoltaţi, surprinşi, pentru că era imperios necesar ca în această instituţie, care e vocea supremă în ceea ce priveşte justiţia din România să fie respectată şi ascultată. Este important să că această schimbare s-a produs până la urmă. Nu putem decât să fim la fel de surprinşi pentru că nu am văzut un anunţ al şefului statulului de legat de acest lucru, am văzut varianta purtătorului de cuvânt astăzi. (...) Discutăm despre asumări şi cred că atunci când se află la mijloc însăşi esenţa justiţiei în această ţară, lucrurile nu pot fi tratate cu uşurinţă”, a spus ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO