Profesii

Ministrul Educaţiei Monica Anisie: Suntem decişi să abordăm cu seriozitate măsurile concrete pe care ministerul trebuie să le ia cu privire la rezultatele testelor PISA

Ministrul Educaţiei Monica Anisie: Suntem decişi să...

Autor: Miruna Diaconu

16.12.2019, 12:33 176

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a participat luni la o dezbatere pe tema rezultatelor testelor PISA.  În urma rezultatelor PISA, au fost organizate o serie de întâlniri prin care Ministerul Educaţiei va hotărâ implementarea unor măsuri concrete.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării se va concentra în intervenţiile pe factorii care ţin de şcoală, adică cu rriculum scris şi predat, recrutarea şi menţinerea profesorilor în sistem, dar şi resursele de învăţare. Aceste măsuri se vor lua doar în acord cu actorii educaţionali. Dacă vom fi cu toţii prezenţi în viaţa şcolii, aşa cum realiza un act educaţional de calitate”, spune Monica Anisie, Ministrul Educaţiei în cadrul dezbaterii organizate de Ministerul Educaţiei.

În urma rezultatelor testelor PISA, măsurile care vor fi luate de  Ministerul Educaţiei  vor viza câteva arii de intervenţie precum elevii în risc de excluziune, curriculum, formarea iniţaială şi continua, echipele manageriale, resursele , datele de cercetare şi bunele practice.

“Ministerul Educaţiei se preocupă cu tot ceea ce înseamnă elevi şi tineri , iar măsurile pe care le voi lua vor fi ca urmare a întrebării pe care mi-o voi pune şi anume <<Ce anume îmbunătăţeşte măsura pe care o iau, viaţa elevului?>>”, spune Monica Anisie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO