Profesii

Ministrul Fondurilor Europene, înainte de şedinţa Comitetului Executiv: Liviu Dragnea nu trebuie să plece din funcţiile deţinute

Ministrul Fondurilor Europene, înainte de şedinţa...

Autor: Diana Grigore

22.06.2018, 15:34 97

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv, că Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze din nicio funcţie. 

"Sunt convinsă şi cred cu tărie că principiul nevinovăţiei este cel care trebuie să primeze.Până la decizia finală, până la hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă, Liviu Dragnea beneficiază de prezmţia de nevinovăţie. Sunt convinsă că va veni o zi în care se va face dreptate. Eu cred în nevinovăţia lui Liviu Dragnea. Nu, nu trebuie să plece din funcţie, amândouă sunt funcţii de maximă responsabilitate faţă de români şi consider că atâta timp cât principiul prezumţiei de nevinovăţie funcţionează pentru domnul Dragnea şi pentru orice alt cetăţean, nu trebuie să renunţe la aceste funcţii. Sunt afectată pentru că înainte de a deţine orice fel de funcţie, înainmte de a vorbi de responsabilitate , sunt om şi aşa am fost educată", a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Rovana Plumb i-a criticat pe cei care s-au bucurat la decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea.

„Nu credeam că după 28 ani de la Revoluţie să trăim momente în care ura să fie atât de vizibilă. Respect democraţia, dreptul la protest, dar nu cred că pot exista atitudini de cântec, de dans, faţă de necazul unui om“, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Mai mulţi lideri social-democraţi s-au strâns, vineri, în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, printre aceştia numărându-se Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, dar şi mai mulţi vicepreşedinţi şi parlamentari ai PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO