Profesii

Ministrul pentru Mediul de Afaceri anunţă că investiţiile străine au crescut cu 17,4% în primele cinci luni: O foarte mare parte dintre investiţii sunt reprezentate de către dezvoltările afacerilor deja existente

Ştefan Radu Oprea - ministrul pentru Mediul de Afaceri

Ştefan Radu Oprea - ministrul pentru Mediul de Afaceri

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

26.07.2018, 16:10 194

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, a precizat joi, că investiţiile străine din România au crescut cu 17,4% în primele cinci luni ale anului, precizând că programul InvestRomania reprezintă „un punct unic de contact pentru investitorii străini”.

„Invest România este instrumentul prin care noi suntem alături de potenţialii investitori, de oriunde din lume, astfel încât să le furnizăm toate informaţiile, funcţionăm ca punct unic de contact, aceşt investitori, dorind să-şi fundamenteze decizia, iar noi spunem că singura decizie înţeleaptă este aceea de a investi în România”, a declarat Ştefan Radu Oprea.

„O foarte mare parte din fondurile care astăzi au intrat ca investiţii străine directe în România, sunt reprezentate de către dezvoltările afacerilor deja existente. Şi atunci, Invest România este alături de investitori pe tot parcursul acestui proces. 17,4% reprezintă creşterea investiţiilor străine pe primele cinci luni ale anului. Cred că efortul pe care îl depunem în Minister în Invest România este simplu de cuantificat”, a declarat Ştefan Radu Oprea.

Potrivit ministrului, schema de ajutor de stat pentru companiile româneşti cuprinde „apeluri continue de proiecte, scăderea plafonului de la zece milioane la trei milioane, ceea ce înseamnă că firmele cu capital românesc au posibilitatea de a accesa schema de ajutor de stat. Şi o altă dorinţă a mediului de afaceri a fost posibilitatea demarării investiţiei înainte de semnarea contractului de finanţare”, a declarat Ministrul.

De asemenea, în cadrul conferinţei de prezentare a bilanţului la şase luni, ministrul a precizat că abordările ministerului sunt reprezentate de crearea unui mediu de afaceri stabil şi predictibil, încurajarea şi susţinerea spiritului antreprenorial, creşterea numărului şi volumului de investiţii străine directe şi promovarea producătorilor români la export şi susţinerea internaţionalizării companiilor româneşti.

Programele IMM prezentate de ministrul pentru Mediul de Afaceri au fost: Start-Up Nation, Programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, Programul UNCTAD EMPRETEC, Programul naţional multianual de microindustrializare, program privind promovarea exporturilor, Programul de susţinere a nternaţionalizării operatorilor economici români, programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO