Profesii

Ministrul Muncii, după discuţiile cu patronii: Noul Cod al Muncii va duce la crearea a 90.000 de locuri de muncă. Nu a primit aprecieri de la angajaţi

Autor: Novaceanu Alina

10.03.2011, 13:23 202

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a prezentat, joi, într-oconferinţă de presă a PDL, opiniile favorabile pe care le-a primitdin partea unor patroni cu privire la noul Cod al Muncii, arătândcă nu a primit aprecieri din partea angajaţilor, dar noul Cod vaduce la crearea a 90.000 de locuri de muncă.

"Am sesizat intervenţii pro-Cod din toate zonele de business,dar şi o campanie în mass-media pozitivă pe Cod, cu intervenţii aleoamenilor de afaceri în care se regăsesc reprezentanţi ai marilorcompanii", a afirmat Botiş.

El a spus că a fost plăcut surprins de faptul că foarte mulţiîntreprinzători i-au trimis aprecieri faţă de modificările CoduluiMuncii. Botiş a citat, în acest sens, "o doamnă I.S, conducătoare aunui grup din industria uşoară", care a considerat că "acest Cod alMuncii este un pas înainte".
Ioan Botiş a mai citat "o doamnă, A.I, director general al uneifirme de construcţii", care a spus că "acest nou Cod al Muncii estemult mai flexibil, dând posibilitatea de a lucra cu mână calificatăîn zona construcţiilor".

Botiş a menţionat că şi un "domn Stanciu, patron al unei firmedin Oradea", care a apreciat că "modificările la Codul Muncii suntOK", mai ales introducerea criteriilor de evaluare a performanţeila angajaţi.

El a arătat că actualul Cod al Muncii prevedea ca în cazulconcedierilor colective să primeze criteriul social şi nuprofesional, arătând că în modificarea propusă de el, angajatorulnu mai are "încărcătura socială", pe care o va prelua statul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO