Profesii

Numărul de angajaţi va creşte anul acesta în firmele de recuperare creanţe

Numărul de angajaţi va creşte anul acesta în firmele...

Autor: Andra Oprescu

29.11.2014, 20:33 264

Numărul celor care se ocupă de recuperarea creanţelor a crescut cu 26% în ultimii patru ani, peste 1.700 de oameni ocupând astfel de poziţii în cadrul companiilor specializate în recuperarea debitelor, potrivit datelor Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale. Numărul total de angajaţi în astfel de companii era de peste 2.000 anul trecut.

„Cu siguranţă numărul de angajaţi va creşte şi anul acesta. Pentru noi cea mai importantă la angajare este atitudinea. Apoi ne uităm şi la abilităţi mai tehnice, în funcţie de poziţie. Poziţiile presupun un spectru larg de calificări, avem persoane care lucrează în call center, avocaţi, analişti. Oamenii sunt destul de tineri în general, ceea ce este bine pentru că acest lucru aduce un plus de creativitate“, spune Tomasz Ignaczak, directorul general al Kruk, o companie de talie mare pe piaţa de recuperare de creanţe, cu 500 de salariaţi.

Numărul total de angajaţi într-o firmă de recuperare variază de la câteva zeci de persoane la peste 600. În timp ce recuperatorii de crean ţe prosperă şi au nevoie de tot mai mulţi oameni, numărul angajaţilor din bănci s-a redus cu aproape 14% din 2009 până la finalul anului trecut, ajungând la 58.600 de oameni.

Portofoliile companiilor de recuperare de creanţe au crescut în ultima perioadă pentru că băncile au fost mai preocupate de curăţarea bilanţurilor, forţate inclusive de noile reglementări ale BNR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO