Profesii

Numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală, de şase ori mai mare faţă de 2010

Numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală, de şase ori mai mare faţă de 2010

Autor: Mediafax

06.04.2011, 18:28 26

Numărul persoanelor depistate că muncesc la negru în Capitală acrescut de peste şase ori în primul trimestru al acestui ancomparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, de la 124 la 820, adeclarat miercuri, inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorialde Muncă Bucureşti, Constantin Bujor.

Inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM)Bucureşti a spus că în primul trimestru din 2011 au fost depistate820 de persoane care munceau fără să aibă încheiat contractulindividual de muncă, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval aufost identificate doar 124 de cazuri.

Constantin Bujor a explicat că această creştere este atâturmarea intensificării acţiunilor de control ale ITM, cât şi asituaţiei economice a ţării.

Cine mai vrea sigur concediuneîntrerupt de 15 zile lucrătoare să se grăbească cu cererea pânăpe 30 aprilie

Potrivit acestuia, cele mai multe persoane care nu au încheiatecontracte individuale de muncă activează în domenii precumconstrucţii, prestări servicii, alimentaţie publică, panificaţie,comerţ, protecţie şi pază. Citiţi mai mult desprenumărul persoanelor care muncesc la negru în Capitalăpe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO