Profesii

Numărul studenţilor români care pleacă la studii în Marea Britanie s-ar putea reduce de la 3000 la sub 300 de persoane pe an, din cauza creşterii taxelor de şcolarizare cu până la 20.000 lire sterline după Brexit

Numărul studenţilor români care pleacă la studii în...

Autor: Roxana Rosu

05.03.2020, 12:51 1781

Numărul tinerilor români care pleacă la studii în Marea Britanie s-ar putea reduce drastic în urma Brexit, de la circa 3000 de studenţi, cât pleacă anual la facultăţi britanice la mai puţin de 300 pe an, estimează Bogdan Kochesch, Managing Partner Grupul Educativa, organizatorul târgului  RIUF - The Romanian International University Fair.

Marea Britanie este pentru români cea mai populară destinaţie pentru studiile superioare în străinătate (licenţă şi masterat), dar obligativitatea vizei şi creşterea taxelor de studii vor schimba probabil situaţia.

Limitarea soluţiilor de finanţare pentru cetăţenii UE este principalul motiv pentru care studenţii renunţă la această destinaţie de studiu. Tinerii europeni nu vor mai avea acces la împrumuturile oferite de guvernul britanic, iar taxele de şcolarizare vor avea creşteri de până la 20.000 lire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO