Profesii

O belgiancă cu 30 de ani experienţă în cadrul lanţului hotelier Hilton a preluat conducerea ANA Hotels, în locul fiicei lui Copos

 O belgiancă cu 30 de ani experienţă în cadrul...

Autor: Mirabela Tiron

06.04.2016, 12:41 1643
Christine Schillings, 54 de ani, de naţionalitate belgiană, a preluat conducerea executivă a companiei hoteliere ANA Hotels, după ce fiinca lui George Copos, Alexandra Copos de Prada, a renunţat la poziţia de director general, urmând să rămână în continuare în consiliul de administraţie al companiei.

„Îmi propun să dezvolt şi mai mult acest brand în viitor, atât din punct de vedere al calităţii experienţelor pe care le oferim oaspeţilor noştri cât şi din punct de vedere al  ecoului pe care acest brand românesc îl poate avea pe pieţele internaţionale, unde interesul pentru România ca destinaţie de turism şi de business este în continuă creştere”, a spusChristine Schillings. Ea a petrecut ultimii 16 ani în poziţia de Regional Director Hilton Worldwide,  unde a avut în coordonare un portofoliu de 46 de hoteluri din Estul Europei, Turcia, Rusia şi Israel. Anterior, Christine Schillings a activat în sfera operaţională în hoteluri din Franţa, Germania, Marea Britanie dar şi România, unde a făcut parte din echipa de management care a deschis hotelul Athénée Palace Hilton în 1997. A absolvit cursurile Hotel Management School din Bruxelles în 1984 şi ulterior s-a specializat în Asset Management, Project Management la Cornell University.

 „(...) Experienţa ei de peste 30 de ani în industrie alături de Hilton Worldwide va contribui la consolidarea poziţiei brandului Ana Hotels pe piaţa locală şi va ajuta la extinderea acestuia în perioada următoare. Christine Schillings cunoaşte bine piaţa din România, ea petrecând trei ani în Bucureşti odată cu deschiderea Athénée Palace Hilton în 1997.  (...)”, a spus Alexandra Copos de Prada, care se va ocupa de dezvoltarea lanţului de cofetării ANA Pan dar şi de proiecte de antreprenoriat personale, potrivit oficialilor companiei.

Alexandra Copos de Prada a preluat iniţial managementul ANA Pan (compania de patiserii) în 2013, iar după un an a fost numită şi la conducerea businessului cu hoteluri al familiei Copos.Pentru anul acesta, oficialii companiei hoteliere au bugetat o creş­tere cu 6% a cifrei de afaceri, până la 31 de milioane de euro, hotelurile Crowne Plaza din Capitală şi Europa din Eforie Nord trecând printr-un proces de renovare. Pe lista unităţilor ce vor trece prin renovare este pus şi hotelul de cinci stele Hilton din Capitală. În 2015, Ana Hotels a înregistrat o cifră de afaceri de 29,8 milioane euro.  Înfiinţată în 1996, compania deţine în prezent 7 hoteluri din segmentul upscale şi de lux situate în Bucureşti, Poiana Braşov şi Eforie Nord. ANA Hotels dispune de o capacitate totală de cazare de 975 camere iar în 2015 avea 710 angajaţi.

Pe lângă hoteluri, familia Copos mai deţine afaceri în panificaţie (ANA Pan) şi fabrica de motoare electrice Ana Imep din Piteşti, pe care încearcă să o vândă către japonezii de la Nidec.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO