Profesii

O mare problemă. Sute de mii de angajaţi răscolesc arhive ca să demonstreze vechimea în muncă pentru a avea salarii mai mari

Felix Toma

Felix Toma

Autor: Adelina Mihai

09.12.2018, 00:04 25452

Salariul minim pentru angajaţii cu o vechime de peste 15 ani va fi de 1.400 de lei net de a 1 ianuarie 2019, cu 250 de lei mai mare decât în pre­zent.

Dacă nu reuşesc să adu­că adeverinţe care să le ateste vechi­mea în mun­că, vor primi doar 100 de lei în plus la salariu ca ur­mare a creşterii sala­riului minim.

„În momentul de faţă toată lumea este confuză, iar angajatorii fac cal­culele pentru buge­tul de anul viitor după calculele esti­mative în funcţie de vârsta anga­jaţilor. În plus, la noi în branchuri au venit deja foştii angajaţi să ne ceară adeverinţe de vechime, sunt oameni informaţi şi ştiu că va creşte salariul minim, astfel că ne aşteptăm în urmă­toarea perioadă la un val de astfel de cereri din partea lor şi suntem pre­gătiţi pentru asta“, a spus Felix Toma, coun­try manager al com­­pa­niei de re­cru­tare şi în­­chi­riere de forţă de mun­că în regim tem­po­rar Gi Group România.

Peste 785.000 de salariaţi plătiţi la ni­velul salariului minim pe economie (adică 36% din totalul celor 2,1 mi­lioane de angajaţi care primesc salariul minim) au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui să primească un sa­lariu minim diferenţiat de la 1 ianuarie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO