Profesii

O mare problemă. Sute de mii de angajaţi răscolesc arhive ca să demonstreze vechimea în muncă pentru a avea salarii mai mari

Felix Toma

Felix Toma

Autor: Adelina Mihai

09.12.2018, 00:04 25451

Salariul minim pentru angajaţii cu o vechime de peste 15 ani va fi de 1.400 de lei net de a 1 ianuarie 2019, cu 250 de lei mai mare decât în pre­zent.

Dacă nu reuşesc să adu­că adeverinţe care să le ateste vechi­mea în mun­că, vor primi doar 100 de lei în plus la salariu ca ur­mare a creşterii sala­riului minim.

„În momentul de faţă toată lumea este confuză, iar angajatorii fac cal­culele pentru buge­tul de anul viitor după calculele esti­mative în funcţie de vârsta anga­jaţilor. În plus, la noi în branchuri au venit deja foştii angajaţi să ne ceară adeverinţe de vechime, sunt oameni informaţi şi ştiu că va creşte salariul minim, astfel că ne aşteptăm în urmă­toarea perioadă la un val de astfel de cereri din partea lor şi suntem pre­gătiţi pentru asta“, a spus Felix Toma, coun­try manager al com­­pa­niei de re­cru­tare şi în­­chi­riere de forţă de mun­că în regim tem­po­rar Gi Group România.

Peste 785.000 de salariaţi plătiţi la ni­velul salariului minim pe economie (adică 36% din totalul celor 2,1 mi­lioane de angajaţi care primesc salariul minim) au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui să primească un sa­lariu minim diferenţiat de la 1 ianuarie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO