Profesii

O nouă lovitură în scandalul Dieselgate: Şeful Audi, Rupert Stadler, este suspect în scandalul trucării testelor la maşinile diesel. Percheziţii la casa acestuia

O nouă lovitură în scandalul Dieselgate: Şeful Audi,...

Autor: Dragoş Dinu

11.06.2018, 17:29 612

Directorul Audi, Rupert Stadler, cât şi un membru al consiliului de administraţie din companie sunt cercetaţi pentru fraudă şi fals în documente publice, la trei ani de când producătorul de autovehicule a recunoscut că a greşit în scandalului falsificării emisiilor de gaze, care a afectat 11 milioane de autovehicule diesel.

Locuinţa lui Rupert Stadler şi a unui alt membru din consiliul Audi au fost percheziţionate luni de către procurori, iar ambii sunt suspecţi pentru fraudarea şi falsificarea documentelor publice privind emisiile de gaze în Europa, potrivit Bloomberg.  

Procurorii nu au făcut public numele celui de-al doilea suspect, însă surse familiarizate cu situaţia spun că este vorba de şeful departamentului de achiziţii al Audi, Bernd Martens. Acesta a condus o divizie de lucru în cadrul companiei, creată pentru a coordona gestionarea crizei din compania-mamă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO