Profesii

O recrutare greşită îl costă pe angajator şi de zece ori salariul persoanei recrutate

O recrutare greşită îl costă pe angajator şi de zece ori salariul persoanei recrutate

Alexandra Urşeanu, executive manager în cadrul firmei de consultanţă în resurse umane Hart Counsulting

Autor: Mihaela Pascari

02.03.2016, 08:00 1498
O companie poate pierde în medie de la trei la zece ori salariul anual al persoanei recrutate greşit, astfel că investesc mai mult în promovarea jobului, în marketing, cât şi în perioada de training, spune Alexandra Urşeanu, executive manager în cadrul firmei de consultanţă în resurse umane Hart Counsulting.
 
„Companiile acordă o mai mare importanţă atunci când vine vorba de recrutare. O recrutare greşită îi poate costa în medie de la trei ori salariul anual al anga­jatului şi poate ajunge în unele cazuri până la de 10 ori salariul anual al persoanei recrutate.“
 
Mai mult, în unele cazuri fluctuaţia mare a personalului poate fi influenţată de mesajul indus can­di­daţilor atunci când promovează un job, companiile fur­nizând informaţii incomplete despre responsa­bilităţile pe care urmează să le aibă viitorul angajat. „Motivele legate de conţinutul jobului sunt cel mai des întâlnite în cadrul call centerelor şi în BPO, chiar dacă aparent sunt joburi entry-level, în realitate au sarcini grele şi cu un nivel de stres ridicat“, mai spune Alexandra Urşeanu.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO