Profesii

O tânără din Constanţa, aleasă de laureatul Premiului Nobel pentru economie pentru a-i coordona cercetarea

O tânără din Constanţa, aleasă de laureatul...

Autor: MEDIAFAX

21.04.2016, 14:14 418
Elif Memet, o tânără din Constanţa de numai 20 de ani, în prezent studentă la Universitatea Columbia, a fost aleasă de laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, pentru a-i coordona cercetarea în inegalitate economică, fiind singura elevă din anul întâi care reuşeşte acest lucru.
 
Elif Memet, absolventă a Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, pe care l-a absolvit ca şefă de promoţie, a fost admisă anul trecut la Universitatea Columbia, cu bursă integrală, datorită rezultatelor excepţionale avute în sectorul academic, prin rezultatele deosebite obţinute la olimpiade şi concursuri, atât naţionale cât şi internaţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
"Dar oportunitatea unică vine din faptul că a fost aleasă pentru a-şi realiza cercetarea cu laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, o poziţie inimaginabil de competitivă de altfel, fiind singura elevă de anul I care reuşeşte acest lucru, în rest dl. Stiglitz coordonând doar lucrări de doctorat sau master”, spun reprezentanţii Liceului Internaţional de Informatică.
 
Elif s-a declarat fascinată de lucrările lui Joseph Stiglitz încă din clasa a VIII-a, când i-a citit primul articol, iar de atunci i-a citit majoritatea cărţilor, printre care ”În cădere liberă”, ”Globalizare, speranţe şi deziluzii”, ”Mecanismele globalizării”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO