Profesii

Oficial, tichetele de masă au intrat în epoca digitală

Oficial, tichetele de masă au intrat în epoca digitală

Autor: Adelina Mihai

14.01.2015, 16:39 9577
Cei două milioane de angajaţi din România care primesc în prezent tichete de masă pot opta de acum încolo pentru varianta unor “portofele electronice”, potrivit unei hotărâri date ieri de Guvern pentru modificarea legii tichetelor de masă. Cele două variante de tichete, acordate în format fizic şi în format electronic, vor funcţiona în paralel.  
 
La un număr de 252 de zile lucrătoare pe an şi 2 milioane de salariaţi care primesc astfel de beneficii, rezultă că piaţa tichetelor de masă depăşeşte anual valoarea de un miliard de euro. Piaţa emitenţilor de tichete de masă este formată din trei companii - Edenred, Sodexo şi Grupul Up (fostul Chèque Déjeuner), iar această modificare era aşteptată. Spre exemplu, Edenred a anunţat tot astăzi lansarea unui card de masă care permite plăţi contactless şi care are acelaşi regim fiscal ca şi tichetele de masă pe hârtie.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 9,35 de lei pentru fiecare zi lucrătoare, iar un angajat nu putea – potrivit legii vechi - să folosească mai mult de 2 tichete pe zi.

“Hotărârea de Guvern adoptată astăzi oferă angajaţilor posibilitatea de a utiliza mai flexibil tichetele de masă, în sensul că elimină prevederile care limitează utilizarea a maximum două tichete de masă/zi”, se arată în comunicatul dat astăzi de Guvern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO