Profesii

Paul Pătraşcu, Fujikura Automotive: Joaca periculoasă a guvernanţilor este creşterea salariului minim

Paul Pătraşcu, HR Senior Manager Eastern Europe, Fujikura Automotive

Paul Pătraşcu, HR Senior Manager Eastern Europe, Fujikura Automotive

Autor: Adelina Mihai

23.04.2015, 13:37 675

România nu are o strategie naţională pentru piaţa muncii, astfel că ţara noastră se va confrunta cu dificultăţi majore atunci când costurile cu forţa de muncă din sectorul auto nu vor mai fi sustenabile economic, a spus Paul Pătraşcu, HR Senior Manager Eastern Europe în cadrul producătorului de componente auto Fujikura Automotive.

“În IT, vorbim de valoare adăugată mare, însă în industriile de producţie această valoare adăugată este mult mai mică. Există o lipsă de interes naţional pentru piaţa muncii, începând chiar de la guveranţi, pentru că vom ajunge în situaţia în care zona de producţie nu va mai fi sustenabilă din cauza creşterii costurilor. Şi atunci cine le va da de lucru celor 5.000 – 6.000 de oameni angajaţi ai Fujikura care trăiesc în mare parte în mediul rural şi care întreţin, din salariile lor, alte 3.000 de persoane? Industria auto este în acest moment cel mai mare angajator din România, iar oamenii sunt extraodinar de buni la ceea ce fac, însă sunt oameni fundamental simpli. Nu cred că operatorii mei de pe bandă se pot angaja în IT”, a spus Paul Pătraşcu, HR Senior Manager Eastern Europe în cadrul Fujikura Automotive, companie cu 5.700 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO