Profesii

Perry Zizzi, avocat cu 25 de ani de experienţă pe piaţa de M&A, va conduce departamentul de fuziuni şi achiziţii al biroului Dentons din România

Perry Zizzi, avocat cu 25 de ani de experienţă pe...

Autor: Cristina Bellu

09.09.2020, 15:17 834

Firma de avocatură Dentons anunţă numirea lui Perry Zizzi, unul dintre cei mai experimentaţi avocaţi în fuziuni şi achiziţii din regiunea CEE, la conducerea departamentului de fuziuni şi achiziţii (M&A) al biroului din România, poziţie din care va coordona o echipă formată din zece avocaţi, dintre care patru parteneri şi un counsel.

„Potrivit statisticilor globale, România se situează pe locul 3 în topul celor mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Est (CEE) în ceea ce priveşte numărul de fuziuni şi achiziţii, după Polonia şi Republica Cehă. Sectoarele aflate în top ca număr de fuziuni şi achiziţii în CEE sunt  tehnologia informaţiei şi comunicaţii (IT&C), Transport, Energie şi Imobiliare”, spune Perry Zizzi, Managing Partner al Dentons România şi Coordonator al Departamentului local de Fuziuni şi Achiziţii.

El apreciază că în perioada următoare piaţa locală va înregistra un număr crescut de tranzacţii, România fiind o ţară cu un mare potenţial pentru investitori.

Cariera lui Perry Zizzi ca avocat specializat în fuziuni şi achiziţii însumează 25 de ani de experienţă în asistenţă juridică acordată atât cumpărătorilor, cât şi vânzătorilor şi a altor părţi implicate în achiziţii, vânzări sau asocieri, pe diverse pieţe precum Statele Unite, America Latină, Europa şi Asia.

Cunoscut pentru coordonarea unor importante fuziuni şi achiziţii de pe piaţa imobiliară, Perry Zizzi a coordonat de asemenea tranzacţii importante din domeniile serviciilor bancare/financiare, TMT, energie, industrie, bunuri de larg consum şi HoReCa. Împreună cu echipa sa, el a negociat în 2015 prima poliţă de asigurare pentru garanţie şi despăgubire emisă vreodată pentru o tranzacţie din România. Cel mai recent proiect al echipei locale a fost consilierea fondului de investiţii turc, TC Capital, în procesul unei achiziţii de peste 20 milioane EUR în sectorul agricol din România.

„Dentons a fost clasificat de Bloomberg Global drept firma de avocatură numărul unu în Europa de Est, luând în considerare numărul tranzacţiilor pe care le-a asistat în prima jumătate a anului 2020. Ca parte a strategiei Dentons 2.0, obiectivul nostru în următorii doi ani este de a construi cea mai puternică practică de Fuziuni şi Achiziţii din România. Colaborând îndeaproape cu experţii M&A ai birourilor Dentons din Europa – şi urmărind angajări strategice în biroul din Bucureşti – vom creşte cota noastră pe piaţa locală de M&A şi deveni astfel prima alegere a  celor mai importante companii de investiţii precum şi a companiilor care doresc vânzarea afacerilor”, a adăugat Perry Zizzi.

De-a lungul carierei sale, Perry Zizzi a consiliat clienţi precum TPG, Lone Star, Cerberus, GIC (fondul de investiţii al statului Singapore), CEE Equity, Clayton Dubilier & Rice, Doughty Hanson, York Capital Management, Abris şi Rutledge Capital.

Perry Zizzi este membru al Consiliului de Administraţie al Camerei de Comerţ Olanda - România. A urmat cursurile Columbia Law School şi în 1995 a obţinut diploma în drept.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO