Profesii

Peste 20.000 de români lucrează în outsourcing

20.07.2010, 12:51 47

În companiile de externalizare de servicii din România lucreazăîntre 19.000 şi 22.000 de români, estimează Mark Vollenweider,directorul executiv al companiei Evalueserve, într-o discuţie cuBUSINESS Magazin.

Dintre aceştia, între 12.000 şi 15.000 sunt angajaţi înexternalizarea IT, care înseamnă în linii mari producţie desoftware la cerere, în timp ce alţi 7.000 sunt angajaţi în companiide BPO - business process outsourcing, care preiau procese simplede activitate, în general repetitive şi care nu necesită personalcu un grad foarte ridicat de cunoştinţe.

"În segmentul de externalizare a serviciilor de tip KPO, numărulangajaţilor este însă infim, cu toate că există foarte multpotenţial de creştere", spune Vollendweider. KPO este acronimulpentru knowledge process outsourcing, adică externalizarea unoractivităţi complexe, în general analize financiare sau cercetări depiaţă. "Deja începe să se contureze în România o piaţă a KPO, motivpentru care cred că în următorii ani vor deschide birouri aici şialte companii specializate din lume", mai spune executivulEvalueserve.

Citiţi mai multe despre piaţa de outsourcing din România pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO