Profesii

Peste 380 de salariaţi de la Rulmenţi Bârlad vor fi disponibilizaţi

Peste 380 de salariaţi de la Rulmenţi Bârlad vor fi...

Autor: Theodor Istrate

11.02.2014, 21:08 626

Peste 380 de salariaţi de la societatea Rul­menţi Bârlad, cel mai mare agent eco­nomic din judeţul Vaslui, vor fi disponibilizaţi colectiv în lunile februarie şi martie din cauza problemelor economice cu care se confruntă fabrica pe fondul scăderii volumului de co­menzi pe piaţa internaţională.

Rulmenţi  Bârlad va disponibiliza 384 de angajaţi până la sfârşitul lunii martie, conform unui grafic de concedieri colective comunicat către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Potrivit no­tificării transmise către cele două instituţii, trimiterea în şomaj a 20 la sută din salariaţii celei mai mari unităţi economice din judeţul Vaslui se face din cauza scăderii volumului de producţie.

„Toate aceste disponibilizări se fac pe fondul lipsei de comenzi, generată de criza economică cu care se confruntă unitatea eco­nomică. Fiecare salariat disponibilizat va primi între trei şi şase salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă a fiecărui an­gajat în parte care urmează să fie concediat“, a declarat şeful ITM Vaslui Aniela Adimi.

Pe lângă salariile compensatorii, cei 384 de salariaţi de la Rulmenţi SA Bârlad vor be­neficia şi de ajutor de şomaj pentru o perioadă cuprinsă între şase şi 12 luni, în funcţie de vechime şi de contribuţia fiecăruia la bugetul de şomaj.

Ultimele disponibilizări colective la societatea Rulmenţi SA Bârlad au avut loc în urmă cu cinci ani, când au fost trimişi în şomaj 850 de salariaţi din totalul celor 2.800 la vremea respectivă.

De altfel, încă de la sfârşitul anului trecut, în speranţa revigorării activităţii, fabrica bârlădeană a trimis, prin rotaţie, 500 de salariaţi în şomaj tehnic pentru o perioadă de două-trei săptămâni, cu plata a 75 la sută din salariul de bază.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2014

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO