Profesii

Petre Daea, supărat pe retaileri că preferă roşiile din import:„ Nu e corect. Până acum invocau că nu există şi că trebuie să aducem în piaţa, iar acum invocă că nu rezistă”

Petre Daea, supărat pe retaileri că preferă roşiile...

Autor: Roana Rotaru

12.06.2018, 15:41 384

Ministrul agriculturii, Petre Daea, avertizează retailerii că se va folosi de toate mijloacele pe care le are la îndemână pentru ca fermierii să poată intra cu legumele româneşti în marile lanţuri de magazine, după ce zilele trecute, secre­tarul general al Uniunii Naţionale a Coope­ra­ti­velor Agricole de Producţie Inte­gra­tă (UNCAPI) susţinea că roşiile lor sunt refuzate pe motiv că sunt mai puţin rezistente la manevrare decât cele din import.

„Mâine am o întâlnire cu reprezentanţii din această zonă (retail alimentar-n.red.), să discutăm atent asupra acestui aspect, pentru că nu e posibil astăzi ca roşiile româneşti să stea în afara spaţiilor de comercializare, iar în interior să fie alte produse din import. Nu e corect. Până acum invocau că nu există şi că trebuie să aducem în piaţă, iar acum invocă că nu rezistă. Pai, nici nu trebuie să reziste. Nu suntem în timpul ierenii. Dacă o iei moale înseamnă că e proaspătă şi gustoasă. Din acest punct de vedere sunt neiertător. Voi folosi toate mijloacele pe care le am la îndemână în aşa el încât fermierul român să intre în magazinele pe care le avem în ţară”, a spus Petre Daea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO