Profesii

„Piaţa muncii ne dă motive să sperăm în sfârşit la debutul unei creşteri sustenabile a locurilor de muncă“

„Piaţa muncii ne dă motive să sperăm în sfârşit...

Autor: Corina Mirea

10.12.2015, 00:00 307

Una din şase companii vrea să facă noi angajări în primele trei luni ale anului viitor, ceea ce înseamnă o creştere de 3% faţă de primul trimestru al lui 2015.

Cele mai bune perspective de angajare vin din zona comerţului şi din industria prelucrătoare, arată un studiu realizat recent de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară ManpowerGroup România.

„Este încurajator că în trimestrul întâi din 2016 se confirmă semnalele timpurii de creştere a încrederii angajatorilor pe care le-am primit în trimestrul în curs, mai ales că perspectivele regionale sunt mai uniforme. Chiar dacă optimismul angajatorilor nu e la fel de accentuat ca în trimestrul acesta, faptul că şi în 2016 previziunea netă de angajare continuă să aibă două cifre ne dă motive să sperăm în sfârşit la debutul unei creşteri sustenabile a locurilor de muncă,“ este de părere Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup Ro­mânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO