Profesii

Piaţa muncii, pe plus: „Optimismul angajatorilor se vede. Competiţia pentru talente se intensifică“

Piaţa muncii, pe plus: „Optimismul angajatorilor se vede. Competiţia pentru talente se intensifică“

Autor: Corina Mirea

08.03.2016, 06:00 806

Unu din patru angajatori din România şi-a pus pe lista de priorităţi în următoarele trei luni creşterea numărului de salariaţi, optimismul companiilor în ceea ce priveşte angajările fiind în linie cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, intenţiile de angajare sunt la cel mai bun prag din ultimele nouă luni, semn că pe piaţă începe din nou „lupta pentru talente“ în majoritatea zonelor din ţară, arată un studiu realizat recent de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară ManpowerGroup România.

„Chiar şi după eliminarea variaţiilor sezoniere, care din 2013 încoace impulsionează optimismul angajatorilor referitor la lunile aprilie - iunie, rămâne imaginea pozitivă a 23 de trimestre consecutive de intenţii pozitive de angajare. Continuarea creşterii nu­mărului de joburi nu este ireversibilă, dar deocam­dată efectele optimismului persistent al angajatorilor se fac simţite atât prin înmulţirea oportunităţilor pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cât şi prin intensificarea competiţiei pentru talentele disponi­bile“, explică Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO