Profesii

Piaţa muncii s-a dezgheţat: salariile au crescut cu 7% în ultimul an, iar numărul de joburi cu 95.000

Oana Datki este unul dintre speakerii celei de-a zecea ediţii a HR Conference pe tema „Salariul, ultimul tabu?“, eveniment organizat de ZF pe data de 24 martie 2015.

Oana Datki este unul dintre speakerii celei de-a zecea ediţii a HR Conference pe tema „Salariul, ultimul tabu?“, eveniment organizat de ZF pe data de 24 martie 2015.

Autor: Adelina Mihai

11.03.2015, 09:20 963

Majorările salariale acordate în sectoare precum este cel al serviciilor informatice, creşterea salariului minim, dar şi inflaţia scăzută au fost printre factorii care au influenţat evoluţia salariilor nete ale angajaţilor români, care au avut parte de cea mai mare creştere salarială din ultimii şase ani.

„În multinaţionalele prezente în România, creşterile salariale medii aprobate de că­tre managementul din regiune se încadrează în intervalul 2,5 – 6%. Acest lucru înseamnă că unii angajaţi au avut creşteri salariale mai mari, în timp ce pentru alţii salariile au stagnat“, a spus Oana Datki, South East Europe managing partner în cadrul companiei Consulteam, care des­fă­şoa­ră activităţi de recrutare, training şi consultanţă în HR.

Oana Datki este unul dintre speakerii celei de-a zecea ediţii a HR Conference pe tema „Salariul, ultimul tabu?“, eveniment organizat de ZF pe data de 24 martie 2015. La ediţia din acest an sunt aşteptaţi peste 200 de profesionişti în domeniul resurselor umane.

Într-adevăr, salariul minim a crescut în două tranşe anul trecut, ajungând de la 800 de lei brut pe lună (la finalul anului 2013) la 900 de lei până la finalul lui 2014. În plus, din luna ianuarie a acestui an, salariul minim a crescut din nou, până la 975 de lei pe lună, urmând ca de la 1 iulie să fie din nou majorat până la 1.050 de lei brut pe lună, decizie luată prin hotărâre de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO