Profesii

Planurile greilor din economie ies la iveală. UPC, Deloitte şi Bitdefender vor crea peste 1.100 de locuri de muncă în centre de tehnologie şi servicii IT&C

Planurile greilor din economie ies la iveală. UPC,...

Autor: Adrian Seceleanu

24.06.2016, 00:08 1848

►UPC caută 300 de oameni pentru centre de servicii ►Deloitte face în Bucureşti un centru de tehnologie cu peste 600 de angajaţi ►Bitdefender este prima mare companie antreprenorială din IT care aplică pentru un ajutor de stat.

Compania de cablu UPC, pro­du­cătorul de soft de securitate IT Bitdefender şi firma de consultanţă Deloitte au în plan să creeze în următorii ani în România peste 1.100 de locuri de muncă în centre de cercetare, tehnologie şi servicii.

Informaţiile apar într-un document al Ministerului Finanţelor Publice privind cererile de finanţare depuse de 33 de companii în perioada 30 mai - 10 iunie pentru proiecte de investiţii eligibile să primească ajutor de stat prin schema 332 din anul 2014.

Bitdefender, compania hi-tech cu origini româ­neşti cu cea mai extinsă prezenţă interna­ţio­nală, are în plan, conform datelor de la Finanţe, să înfiinţeze 182 de locuri de muncă în mai multe localităţi din România, printre care se numără Bucureşti, Alba Iulia şi Târgu-Mureş. Solicitat să ofere detalii, Florin Talpeş, cofondator şi CEO al Bitdefender, a precizat că proiectul de investiţii al companiei are în vedere susţinerea vânzărilor pe plan internaţional ale companiei şi implicarea românilor în proiecte de cercetare „avangar­diste“. „Bitdefender va continua să cre­eze locuri de muncă în diferite centre universitare din Ro­mâ­nia, în proiecte  de avangardă de cercetare - dez­voltare. Schema de ajutor de stat iniţiată recent de Guvernul României se pliază pe obiectivele noastre de dezvoltare“, a afirmat Talpeş.

Alte două proiecte de investiţii semnificative sunt cele ale companiei de cablu UPC, parte a gigantului american Liberty Global, care a înfiinţat în acest scop două noi firme, UPC Services şi UPC External Services. Firmele au în plan să recruteze 305 oameni doar în afara Bucureştiului şi să ofere servicii de call-center şi suport. Reprezentanţii UPC nu au oferit detalii.

Deloitte ar putea angaja peste 630 de oameni într-un centru de tehnologie în Capitală, care va fi administrat de o companie (Deloitte Tehnologie) înfiinţată în urmă cu numai o lună de grupul de consultanţă şi audit. Deloitte a solicitat un ajutor de stat de 5,6 milioane de lei pentru investiţia care, dacă se va realiza, va fi cea mai amplă campanie de recrutare iniţiată de o companie din BIG4 pe piaţa locală. Reprezentanţii Deloitte nu au comentat datele.

În total 33 de companii au solicitat în zece zile ajutoare de stat pentru a crea 5.000 de locuri de muncă. Valoarea ajutoarelor de stat solicitate este de 137 de milioane de lei, iar bugetul disponibil pe această sesiune este de 250 de milioane de lei, potrivit datelor de la mfinante.ro. Lista proiectelor admise va fi publicată de Finanţe până cel târziu la jumătatea lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO