Profesii

Policolor intră în rândul companiilor care investesc în şcoli de meserii

Bogdan Jambori, director comercial pentru divizia Klar Professional în cadrul Policolor

Bogdan Jambori, director comercial pentru divizia Klar Professional în cadrul Policolor

Autor: Bogdan Alecu

22.09.2014, 00:06 461
Producătorul de vopsele Policolor vrea ca anul viitor să pună bazele unei şcoli de vopsitori auto prin care să pregătească personal, urmând astfel exemplul producătorilor de componente şi constructorilor auto care nu mai aşteaptă o decizie din partea Ministerului Educaţiei cu privire la învăţământul profesional.
 
„Avem ca proiect realizarea unei şcoli de pregătire pentru vopsitori. Vom instrui 700 de vopsitori la nivel naţional, în diferite locaţii din ţară. Programul de training este oferit gratuit, dar o parte din cheltuieli trebuie achitate de cursanţi, cum ar fi cazarea pe acea perioadă”, a spus Bogdan Jambori, director comercial pentru divizia Klar Professional în cadrul Policolor.
 
Informaţiile cu privire la investiţia în şcoală vor fi făcute publice în perioada următoare, odată ce sunt implementate primele centre de instruire, în prezent fiind derulate proiectele-pilot.
 
Potrivit datelor Policolor, pe plan local funcţionează mai mult de 9.600 de service-uri autorizate, dintre care 1.300 de unităţi efectuează lucrări de vopsitorie şi retuş auto. În fiecare vopsitorie sunt în medie doi vopsitori angajaţi oficial, astfel încât pe piaţă activează circa 2.600 de astfel de specialişti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO